Home » Klompenpaden

Klompenpaden

Klompenpaden zijn lokale gemarkeerde wandelroutes. Het is een initiatief uit 2002 van Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland om het gebruik van oude en nieuwe voetpaden te stimuleren door ze met elkaar te verbinden.

Een klompenpadroute gaat zoveel als mogelijk over kerkpaden, jaagpaden, tiendwegen of veenkades die vaak al eeuwenlang in het landschap aanwezig zijn. Ze hebben dikwijls hun oorspronkelijke functie verloren en dreigen te verdwijnen. In de provincies Utrecht en Gelderland zijn door landschapsbeheerders in samenwerking met gemeentes en landeigenaren een aantal van deze paden ingericht voor recreatief gebruik.

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen we bij te dragen aan de in stand houding en verbetering van een mooi landschap.

Meer informatie

Bronnen

Deze pagina maakt gebruik van informatie van Wikipedia.org onder een vergelijkbare Creative Commons-licentie die wordt gebruikt door WandelROOTS!

Vrij Wandelen

Onze website en GPX-downloads zijn gratis en alle inhoud op deze site wordt geleverd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) licentie. Dit betekent dat het u vrij staat om de inhoud te kopiëren, te delen en aan te passen, maar we vragen u een link naar het originele werk te verstrekken en het onder dezelfde licentie te delen. Sharing is caring!

Wij vinden dat wandelen vrij moet zijn en dat u niet door derden moet worden gevolgd als u gaat lopen. Onze website gebruikt geen cookies en registreert of volgt u niet door uw privégegevens naar diensten van derden te sturen. Vrij wandelen!

Meer Klompenpaden

Hieronder vindt u een selectie van Klompenpaden wandelroutes die op deze website zijn opgenomen. Voor een volledig overzicht van de Klompenpad wandelpaden kunt u terecht op hun website of die van Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.