Home » Privacybeleid

Privacybeleid

WandelROOTS! gebruikt geen cookies en volgt uw gebruik van deze website niet. WandelROOTS is een Open website en inhoud kan worden gekopieerd, gedeeld en aangepast.

WandelROOTS.nl (‘WandelROOTS!’ of deze ‘Website’) neemt privacy serieus en doet haar best om te voldoen aan de richtlijnen van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP), EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR, Engels) en de ePrivacy-richtlijn (EPD, Engels).

Om deze Website te laten functioneren, om bepaalde functies te bieden, om te worden onderhouden en om geschikte inhoud te bieden, kunnen de Website en aanverwante diensten persoonlijke gegevens over u en uw gebruik van de Website vastleggen en gebruiken. Dit Privacybeleid moet samen met de Gebruiksvoorwaarden worden gelezen.

Dit Privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 5 maart 2021.

Welke Informatie wordt Vastgelegd

WandelROOTS.nl legt alleen de minimale hoeveelheid essentiële persoonlijke informatie vast die het nodig acht om bepaalde websitefuncties te bieden en om de veiligheid van de Website te verbeteren.

Expliciete vs Impliciete Gegevens

Persoonlijke gegevens die direct worden gevraagd en die door u worden getypt, worden expliciete gegevens genoemd. Sommige expliciete gegevens zijn vereist om toegang te krijgen tot functionaliteit, andere zijn optioneel. Pagina’s op deze Website die om expliciete persoonsgegevens vragen, zijn;

  • Reactieformulieren
  • Contact Formulier

Expliciete gegevens die rechtstreeks op deze Website worden gevraagd, zijn vaak identificeerbaar en omvatten;

  • Naam
  • E-mailadres
  • Website (optioneel)
  • Reactietekst
  • Contact Onderwerp
  • Contact Bericht
  • Melding Coordinaten
  • Melding Opmerking

Impliciete gegevens die u indirect geeft door een pagina op deze Website te bezoeken, zijn vaak anoniem en omvatten;

  • IP adres
  • Datum- en tijdstempels

IP adres

Een IP-adres is een unieke referentie (zoals een telefoonnummer) die een apparaat moet gebruiken en delen wanneer het verbinding maakt met internet. IP-adressen kunnen worden gebruikt om uw apparaat en zijn locatie te identificeren. IP-adressen kunnen als identificeerbare informatie worden beschouwd, vooral in combinatie met andere expliciete gegevens.

Als u een reactie achterlaat, wordt uw IP-adres samen met uw naam en e-mailadres geregistreerd voor de beveiliging van de Website. WandelROOTS.nl gebruikt software om SPAM uit reacties te filteren door IP-adressen te analyseren. In alle andere gevallen waarin IP-adressen worden vastgelegd via de Website, maakt WandelROOTS.nl IP-adressen anoniem.

Hoe en Waarom Persoonlijke Gegevens worden Vastgelegd

Er zijn verschillende technieken en pagina’s die worden gebruikt om gegevens op deze Website vast te leggen. Over het algemeen worden identificeerbare persoonlijke gegevens expliciet door u verstrekt in formulieren.

Reacties

De mogelijkheid om een reactie achter te laten wordt soms als formulier onder aan een pagina aangeboden. Dit formulier vraagt expliciet om uw naam, e-mailadres, website (optioneel) en reactietekst. Bij het indienen van een reactie wordt ook uw volledige IP-adres geregistreerd. Deze identificeerbare informatie wordt opgeslagen in een database op de WandelROOTS.nl-webserver.

De naam en reactie die u opgeeft, worden openbaar gemaakt. WandelROOTS.nl raadt u daarom aan om geen identificeerbare informatie in de reactietekst te plaatsen. WandelROOTS.nl aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor verlies of schade als gevolg van persoonlijke gegevens die op deze manier worden gedeeld. Als u per ongeluk persoonlijke informatie verstrekt, kunt u contact opnemen met WandelROOTS.nl om deze te laten bewerken of verwijderen. WandelROOTS.nl zal dat zo snel mogelijk doen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jou.

Mocht u persoonlijke gegevens tegenkomen die door andere websitebezoekers zijn ingediend, dan mag u die gegevens niet gebruiken op een manier die de privacy van de bezoekers schendt en kunt u contact opnemen met WandelROOTS.nl zodat de bezoeker op de hoogte kan worden gebracht en de gegevens kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

SPAM wordt automatisch door Akismet afgewezen en van de website verwijderd. Om de veiligheid verder te verhogen, worden hyperlinks verwijderd uit de auteur en reactietekst. SPAM wordt automatisch door Akismet afgewezen en van de website verwijderd. Om de veiligheid verder te verhogen, worden hyperlinks verwijderd uit de auteur en reactietekst. Alleen <p> <b> <strong> <em> <code> en <strike> HTML-tags zijn toegestaan in reacties.

De eerste reactie die een bezoeker indient, wordt gemodereerd door WandelROOTS.nl voordat deze wordt gepubliceerd. Dit kan even duren. Daarna worden reacties achtergelaten met dezelfde naam en hetzelfde e-mailadres niet gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd. Goedgekeurde reacties worden op de WandelROOTS.nl webserver opgeslagen en op de website getoond. WandelROOTS.nl behoudt zich het recht voor om gepubliceerde reacties naar eigen goeddunken en om welke reden dan ook te verwijderen.

Wanneer een bezoeker een reactie plaatst, wordt een e-mail met identificeerbare informatie naar WandelROOTS.nl gestuurd. Deze e-mail en alle daaropvolgende correspondentie wordt opgeslagen op de WandelROOTS.nl e-mailserver. WandelROOTS.nl verwijdert deze informatie periodiek zodra een interactie is beëindigd.

Contact Formulier

WandelROOTS.nl heeft een contactformulier dat bezoekers kunnen gebruiken om WandelROOTS.nl een bericht te sturen. Dit formulier verzamelt expliciet de naam, het e-mailadres, het berichtonderwerp en de berichtcommentaar van de bezoeker. Zonder deze informatie kan WandelROOTS.nl uw vragen niet beantwoorden.

Wanneer een bezoeker een contactformulier indient, wordt er een e-mail naar WandelROOTS.nl gestuurd. Deze e-mail en alle daaropvolgende correspondentie wordt opgeslagen op de WandelROOTS.nl e-mailserver. WandelROOTS.nl verwijdert deze informatie periodiek zodra het contactverzoek is afgerond.

Meldingen

WandelROOTS.nl heeft een meldingsformulier dat bezoekers kunnen gebruiken om WandelROOTS.nl informatie over wandelroutewijzigingen of fouten toe te sturen. Dit formulier verzamelt expliciet de naam en het e-mailadres van de bezoeker, en de notificatiecoördinaten en commentaar. Zonder deze informatie kan WandelROOTS.nl niet nauwkeurig routewijzigingen doorvoeren.

Wanneer een bezoeker een meldingsformulier indient, wordt er een e-mail gestuurd naar WandelROOTS.nl. Deze e-mail en alle daaropvolgende correspondentie wordt opgeslagen op de e-mailserver van WandelROOTS.nl. WandelROOTS.nl verwijdert deze gegevens periodiek zodra het contactverzoek is afgerond.

E-mail

Het contactformulier stuurt een e-mail naar WandelROOTS.nl. E-mails die op deze manier worden verzonden, gebruiken een speciale Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) authenticatieserver en poorten voor extra veiligheid.

Dit kan een volgende e-mailcommunicatie initiëren. Daaropvolgende e-mailcorrespondentie kan gebruikmaken van open SMTP-relayservers. De inhoud van deze volgende e-mails kan ook persoonlijke gegevens bevatten. Hoewel WandelROOTS.nl alle zorg zal besteden, is latere e-mailcorrespondentie met persoonlijke gegevens de verantwoordelijkheid van de initiërende bezoeker. WandelROOTS.nl aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor verlies of schade als gevolg van persoonlijke gegevens die worden gedeeld in latere e-mailcommunicatie.

Volgende e-mails worden opgeslagen op de e-mailserver van WandelROOTS.nl en de e-mailserver die door de bezoeker wordt gebruikt. WandelROOTS.nl verwijdert periodiek informatie die op zijn server wordt bewaard zodra een interactie is beëindigd. De bezoeker is verantwoordelijk voor het verwijderen van de e-mails die op hun e-mailserver staan.

Cookies

Cookies zijn kleine bestanden die een website opslaat in de browser van een bezoeker. Cookies kunnen door een website worden gebruikt om gegevens te verzamelen over websitegebruik of de bezoeker en hoe deze toegang krijgen tot internet. WandelROOTS.nl volgt de wet en richtlijnen van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP), EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR, Engels) en de ePrivacy-richtlijn (EPD) met betrekking tot cookies.

WandelROOTS.nl gebruikt geen cookies.

Hoe u kunt Bepalen welke Persoonlijke Gegevens worden Vastgelegd

De enige identificeerbare persoonlijke gegevens die door deze website worden verzameld, worden gedaan via een reactie- of contactformulier. Als u geen van deze formulieren gebruikt, wordt het verzamelen van identificeerbare persoonlijke informatie verhinderd. Als u een van deze formulieren indient, wordt dit geïnterpreteerd als uw toestemming voor WandelROOTS.nl om identificeerbare persoonsgegevens vast te leggen.

Je hebt de mogelijkheid om de privacy- en beveiligingsinstellingen aan te passen op het apparaat en / of de browser die je gebruikt om toegang te krijgen tot internet. WandelROOTS.nl raadt u aan om cookies van derden te blokkeren en de trackingbeschermingsfuncties van uw browser aan te passen. Deze Website zal functioneren wanneer alle cookies worden geblokkeerd.

Er zijn aanvullende browserplug-ins, softwareprogramma’s en apps beschikbaar om uw online beveiliging en gegevensprivacy te beheren. WandelROOTS.nl raadt je aan om een VPN zoals NordVPN te gebruiken om verbinding te maken met internet en om diensten zoals Disconnect.me te installeren om je internetgebruik meer privé te maken.

Services van Derden

WandelROOTS.nl maakt gebruik van algemene diensten van derden om de webpagina’s te bouwen en om diensten en functies aan websitebezoekers te leveren. Diensten van derden omvatten de OpenStreetMap-kaarten. Browserplug-ins zoals Disconnect.me kunnen u helpen bij te houden welke sites en URL’s van derden worden benaderd door webpagina’s.

Elke keer dat een service van een derde wordt aangevraagd, kan die URL mogelijk persoonlijke gegevens vastleggen. De gegevens die worden vastgelegd door services van derden, vallen onder hun eigen privacybeleid. WandelROOTS.nl kan contact opnemen met de volgende services van derden bij het bedienen van webpagina’s;

OpenStreetMap

OpenStreetMap.org levert de kaarttegels voor kaarten. Het is gebouwd door een gemeenschap van kaartenmakers die kaartgegevens bijdragen en onderhouden. OpenStreetMap is open data: u bent vrij om het voor elk doel te gebruiken, zolang u OpenStreetMap en zijn bijdragers vermeldt. De OpenStreetMap-service valt onder het privacybeleid van de Open Street Map Foundation.

Akismet

Akismet is een SPAM-filter dat werkt door informatie te combineren over SPAM die is vastgelegd op meer dan 5 miljoen deelnemende sites en vervolgens die SPAM-regels te gebruiken om toekomstige spam te blokkeren. Dit proces vereist dat WandelROOTS.nl communiceert en reactieformuliergegevens naar de Akismet-servers verzendt. De Akismet-service valt onder het privacybeleid van Automattic (Engels).

Hoe Persoonlijke Gegevens worden Opgeslagen en Beschermd

Persoonlijke informatie die op deze Website wordt verzameld, wordt opgeslagen in de bestands-, database- of e-mailserver van de website. WandelROOTS.nl maakt gebruik van een website, database en e-mailhostingservice met beveiligingsservices die omvatten;

  • Een Let’s Encrypt SSL-certificaat om informatie veilig via HTTPS over te dragen;
  • Malwarescanning en constant volgen en automatisch patchen van gedetecteerde beveiligingsrisico’s;
  • Webfilters om kwaadaardig verkeer te helpen blokkeren;
  • SQL-injectie detectie, algemene rootkit en bescherming tegen brute-force aanvallen;
  • Firewall bescherming;
  • Bescherming tegen DDoS-aanvallen door corrupt botverkeer te filteren (met NAWAS)

WandelROOTS.nl, afzonderlijk en via de diensten die door haar hostingservice worden geleverd, redelijke inspanningen leveren om de persoonlijke informatie die het bevat te beschermen tegen verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking, wijziging of vernietiging.

Delen van Persoonlijke Gegevens

WandelROOTS.nl zal geen persoonsgegevens delen met derden, met uitzondering van de hierboven beschreven situaties.

In geval van overtreding van enige wet- of regelgeving, waarvan een bezoeker wordt verdacht en waarvoor de autoriteiten de door WandelROOTS.nl verzamelde persoonsgegevens nodig hebben, zullen persoonsgegevens aan hen worden verstrekt na een expliciet en gemotiveerd verzoek van die autoriteiten, waarna deze persoonsgegevens gegevens vallen niet meer onder de bescherming van de bepalingen van dit Privacybeleid.

Toegang tot en Correctie van Persoonlijke Gegevens

U kunt toegang tot, correctie of verwijdering van alle persoonlijke informatie die WandelROOTS.nl over u heeft, aanvragen door contact op te nemen met ons. WandelROOTS.nl zal zo snel mogelijk reageren.

Websites van derden

WandelROOTS.nl kan links bevatten naar websites van derden. WandelROOTS.nl is niet verantwoordelijk voor hun inhoud of hoe die websites persoonlijke informatie gebruiken die u hen verstrekt. WandelROOTS.nl raadt u aan het privacybeleid van die websites te lezen.

Wijzigingen in het Privacybeleid

WandelROOTS.nl behoudt zich het recht voor om naar eigen goeddunken dit Privacybeleid op elk moment bij te werken of te herzien. Wijzigingen in dit Privacybeleid worden onmiddellijk van kracht nadat ze op deze Website zijn geplaatst. Controleer dit Privacybeleid regelmatig op wijzigingen en updates. Voortgezet gebruik van deze Website nadat WandelROOTS.nl wijzigingen in dit Privacybeleid heeft geplaatst, betekent dat u akkoord gaat met die wijzigingen.

Toepasselijk Recht

Dit Privacybeleid wordt beheerst door Nederlands recht en de Nederlandse rechtbanken hebben de niet-exclusieve bevoegdheid om geschillen met betrekking tot dit Privacybeleid te behandelen en te beslechten.

Neem voor vragen over het Privacybeleid contact op met WandelROOTS.nl.