Over Ons

WandelROOTS! is een familieblog over wandelen in Nederland. We delen onze favoriete wandelroutes en buitenavonturen in de natuur!

Over WandelROOTS!

WandelROOTS! is een blog over wandelen in de natuur van een Amsterdams gezin. Gestart in Corona-tijd 2020, wilden we natuurpaden ontdekken die geschikt zijn voor gezinswandelingen en kinderen. Deze variëren van een korte wandeling door een stadspark tot langere meerdaagse wandelingen waarbij we op campings verblijven.

Wij beschermen graag de natuur, daarom zijn alle wandelroutes op onze website goed te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te bereiken. Alle routes die we publiceren, zijn op een van deze manieren bereikt. U kunt erop vertrouwen dat WandelROOTS! zo milieuvriendelijk mogelijk is!

Wandelen wordt ook door ons gebruikt om een gezonde geest en lichaam te behouden. Lopen is natuurlijk gezond bewegen, maar we nemen ook graag even pauze op een wandelbank om even stil te zijn. Wandelen in de natuur is een geweldige manier om de geest te zuiveren en aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

De WandelROOTS! Nieuwsbrief

Schrijf je in voor nieuwe wandelroutes, updates, nieuws en tips!

Het WandelROOTS! Gezin

We zijn allemaal heel verschillende mensen, maar op de een of andere manier werkt het – meestal! Wat we allemaal gemeen hebben, is dat we allemaal op onze eigen manier van het buitenleven genieten.

Wandelmeisjes

Onze wandelmeisjes zijn goede wandelmaatjes. Het huis verlaten is soms een uitdaging, maar als we eenmaal onderweg zijn, hebben we altijd veel plezier!

De meisjes zingen graag tijdens het wandelen en testen de wandelroutes op kindvriendelijkheid. Dit houdt in dat u ervoor moet zorgen dat er veel leuke dingen te doen zijn en plaatsen die u kunt verkennen. Oh, en dat de wandeling niet te lang is!

Wandelmama

Wandelen is zowel een moment om even weg te zijn van een drukke werkplek als een gelegenheid om tijd met de kinderen door te brengen. Ze groeien zo snel!

Mama onderzoekt hoe wandelen goed kan zijn voor lichaam en geest. Dit levert interessante gesprekken op over de filosofie, psychiatrie en spiritualiteit van het lopen. Ze zorgt er ook voor dat we pauze nemen om mindfulness te oefenen!

Wandelpapa

Papa is een Kiwi die altijd op wandelpaden heeft gelopen. Hij houdt van lange wandelingen en uithoudingsvermogen testen. We zorgen ervoor dat hij niet te ver gaat!

Hij houdt van meerdaagse wandelingen, het testen van apparatuur en het overnachten op campings om terug te gaan naar de basis. Zijn taak is om alle wandelroutes te vinden en het meeste te dragen.