Home » NS Wandelingen

NS Wandelingen

De NS-wandelingen zijn wandelroutes in Nederland. Ze worden in samenwerking met de NS (Nederlandse Spoorwegen) door het Wandelnet van station naar station uitgezet.

De wandelroutes en het GPX-bestanden zijn gratis te gebruiken en te downloaden. Deze website gebruikt geen cookies of tracking, zodat wandelaars kunnen wandelen met de vrijheid om niet gevolgd te worden!

Geschiedenis

Het (jaarlijks steeds variërende) aanbod betreft eendaagse en tweedaagse wandelingen, die gebruikmaken van het LAW-netwerk of van een wandelnetwerk. Enkele NS-wandeltochten volgen geen LAW , maar zijn speciaal ontwikkeld.

De routes zijn over het hele land verspreid en variëren in lengte van 7 tot 22 km. Ze zijn in één richting beschreven en gemarkeerd.

Sinds 2003 zijn de routes te downloaden van internet, voorheen waren het gedrukte kleine boekjes verkrijgbaar bij de stations. Beschrijvingen van vervallen maar veelal nog prima te belopen NS-wandelingen(nu OV-stappers geheten) zijn te vinden op de website van Wandelnet

Meer informatie

Bronnen

Deze pagina maakt gebruik van informatie van Wikipedia.org onder een vergelijkbare Creative Commons-licentie die wordt gebruikt door WandelROOTS!

Vrij Wandelen

Onze website en GPX-downloads zijn gratis en alle inhoud op deze site wordt geleverd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) licentie. Dit betekent dat het u vrij staat om de inhoud te kopiëren, te delen en aan te passen, maar we vragen u een link naar het originele werk te verstrekken en het onder dezelfde licentie te delen. Sharing is caring!

Wij vinden dat wandelen vrij moet zijn en dat u niet door derden moet worden gevolgd als u gaat lopen. Onze website gebruikt geen cookies en registreert of volgt u niet door uw privégegevens naar diensten van derden te sturen. Vrij wandelen!