Home » NS Elsterberg

Afstand: 17,6 km
Categorie: NS Wandelingen, Utrechtse Heuvelrug

NS Elsterberg

De NS Elsterberg is een gematigde gezinsvriendelijke wandeling van 17,6 km (3 uur 31 minuten) tussen de stations Rhenen en Veenendaal West.

De wandelroute en het GPX-bestand zijn gratis te gebruiken en te downloaden. Deze website gebruikt geen cookies of tracking, zodat wandelaars kunnen wandelen met de vrijheid om niet gevolgd te worden!

Routebeschrijving

De Elsterberg of Elsterkop is een heuvel in de gemeente Rhenen in de Nederlandse provincie Utrecht. De heuvel ligt ten noorden van Elst en ten oosten van Amerongen en maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug. Ongeveer twee kilometer naar het noordwesten ligt de Amerongse Berg, ongeveer 800 meter naar het westen ligt de Galgenberg, ongeveer 1200 meter naar het oosten ligt de Prattenburgse Berg en in het oostzuidoosten ligt de Sparreboomsche Berg.

De heuvel is 62,5 meter hoog. Op de zuidflank van de Elsterberg liggen een aantal grafheuvels.

De Elsterberg valt onder Boswachterij Amerongse Berg van Staatsbosbeheer.

Meer informatie

  • De route op de website van Wandelnet. U kunt er ook een afdrukbare routebeschrijving en kaart van downloaden.
  • De route op de website van de NS.

Bronnen

De NS Elsterberg is gebaseerd op de door Wandelnet aangeleverde route. Het WandelROOTS! GPX-bestand kan na het lopen van de route kleine aanpassingen hebben aan het originele wandelpad. Deze pagina maakt gebruik van informatie van Wikipedia.org onder een vergelijkbare Creative Commons-licentie die wordt gebruikt door WandelROOTS!

Wandelkaart en GPS

Download het NS Elsterberg wandelroute en importeer dit in uw mobiele telefoon of GPS-apparaat. Onze GPX-bestanden zijn compatibel met de GPX 1.1-standaard en werken met apps zoals OSMAnd, Topo GPS, Wikiloc en Maps 3D Pro. Lees meer over onze GPX-bestanden. We raden je aan om je mobiele telefoon zo min mogelijk te gebruiken! TIP: bestudeer de route ruim voordat je vertrekt!

Vrij Wandelen

Onze website en GPX-downloads zijn gratis en alle inhoud op deze site wordt geleverd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) licentie. Dit betekent dat het u vrij staat om de inhoud te kopiëren, te delen en aan te passen, maar we vragen u een link naar het originele werk te verstrekken en het onder dezelfde licentie te delen. Sharing is caring!

Wij vinden dat wandelen vrij moet zijn en dat u niet door derden moet worden gevolgd als u gaat lopen. Onze website gebruikt geen cookies en registreert of volgt u niet door uw privégegevens naar diensten van derden te sturen. Vrij wandelen!

Meer NS Wandelingen

Hieronder staan nog enkele NS-wandelroutes. Deze routes zijn mogelijk niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Jonge kinderen vinden ze misschien een uitdaging, maar onderschat uw kinderen niet! Zo’n wandeling afmaken is een beloning op zich en een herinnering die voor altijd blijft bestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *