Home » Utrechtpad

Afstand: 153 km
Categorie: LAW-paden, Utrechtse Heuvelrug

Utrechtpad

De 153 km Utrechtpad is een langeafstandswandelpad en rondwandeling van 30 uur 36 minuten die de provincie Utrecht en Utrechtse Heuvelrug omcirkelen. Het wandelroute verbindt een aantal indrukwekkende landschappen zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Loosdrechts Plassen en doet de plaatsen Utrecht, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Amersfoort, Baarn en Hollandsche Rading aan.

In opbouw. We hopen dit deel van de wandelroute in 2021 te lopen.

Meldingen

  • Geen

Routebeschrijving

Het Utrechtpad is een wandelroute van 153-162 kilometer, grotendeels door de provincie Utrecht. Zoals bij streekpaden gebruikelijk is het een rondwandeling. Het is in beide richtingen gemarkeerd met de bekende geel-rode tekens, en in een gidsje beschreven.

De route begint en eindigt in de stad Utrecht, aan de voet van de Domtoren. De route loopt langs de Oudegracht en vanaf Utrecht langs de Kromme Rijn naar Bunnik en Odijk, langs de Langbroekerwetering en de Oude Kromme Rijn naar het Amsterdam-Rijnkanaal naar Wijk bij Duurstede, en naar Leersum. Van Leersum loopt de route door het natuurreservaat Leersumse Veld naar Amerongen, en door het Amerongse Bos naar Veenendaal, en vervolgens langs Scherpenzeel door het natuurgebied Den Treek en het centrum van Amersfoort.

Van Amersfoort gaat de route door een polderlandschap naar Baarn. Na Baarn gaat de route door een bosgebied (en af en toe heide) ten zuiden van Hilversum, en vervolgens door een polderlandschap naar Maarssen. Vanaf Maarssen wordt de Vecht gevolgd. Langs de Utrechtse wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd wordt het centrum van Utrecht weer bereikt.

Aansluitingen op het openbaar vervoer zijn voorhanden met stations (op vrij korte afstand van de route) te Utrecht Centraal, Bunnik, Veenendaal, Amersfoort Centraal, Baarn en Hollandsche Rading, en busverbindingen in de meeste overige plaatsen. Kampeermogelijkheden zijn relatief schaars.

Het Utrechtpad kruist op een aantal punten het Waterliniepad, het Trekvogelpad en het Marskramerpad.

Meer informatie

  • Het Utrechtpad op de website van Wandelnet. Ze hebben het volledige langeafstandswandelpad in 13 etappes. U kunt GPX-bestanden, kaarten en routebeschrijvingen van hun site downloaden.
  • De wandelroute op de website van Nivon. Ze hebben een boek met routebeschrijving en kaarten te koop.

Bronnen

De WandelROOTS! Utrechtpad wandelroute is gebaseerd op de door Wandelnet en Nivon aangeleverde wandelpad. Het WandelROOTS! GPX-bestand kan na het lopen van de route kleine aanpassingen hebben aan het originele wandelpad. Deze pagina maakt gebruik van informatie van Wikipedia.org onder een vergelijkbare Creative Commons-licentie die wordt gebruikt door WandelROOTS!

Wandelkaart en GPS

Download het Utrechtpad wandelroute en importeer dit in uw mobiele telefoon of GPS-apparaat. Onze GPX-bestanden zijn compatibel met de GPX 1.1-standaard en werken met apps zoals OSMAnd, Topo GPS, Wikiloc en Maps 3D Pro. Lees meer over onze GPX-bestanden. We raden je aan om je mobiele telefoon zo min mogelijk te gebruiken! TIP: bestudeer de route ruim voordat je vertrekt!

Vrij Wandelen

Onze website en GPX-downloads zijn gratis en alle inhoud op deze site wordt geleverd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) licentie. Dit betekent dat het u vrij staat om de inhoud te kopiëren, te delen en aan te passen, maar we vragen u een link naar het originele werk te verstrekken en het onder dezelfde licentie te delen. Sharing is caring!

Wij vinden dat wandelen vrij moet zijn en dat u niet door derden moet worden gevolgd als u gaat lopen. Onze website gebruikt geen cookies en registreert of volgt u niet door uw privégegevens naar diensten van derden te sturen. Vrij wandelen!

Meer Lange Afstand Wandelpaden

Hieronder vindt u enkele extra Lange Afstand Wandelpaden. Dit zijn meerdaagse wandelingen en vereisen enige planning. Als u met kinderen wandelt, overweeg dan om sectiewandelingen te maken.

Floris V-pad LAW 1-3

Een 76,7 km stuk van de Floris V-pad (LAW 1-3) wandelroute. Wandelpad verbindt Amsterdam met Woerden via Weesp en de Zuidoost-Amsterdamse plassen.
Lees verder

Trekvogelpad LAW 2

Een 256,5 km stuk van de Trekvogelpad LAW 2 wandelroute. Wandelpad verbindt Bergen aan Zee met Ede via Amsterdam en de Utrechtse Heuvelrug.
Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *