Home » Trekvogelpad LAW 2

Afstand: 256,5 km
Categorie: LAW-paden

Trekvogelpad LAW 2

Een stuk van 256,5 km van het Trekvogelpad LAW 2 langeafstandswandelpad dat Bergen aan Zee verbindt met Ede via Amsterdam en de Utrechtse Heuvelrug.

In opbouw. We hopen dit deel van de wandelroute in 2021 te lopen.

Meldingen

  • 02/03/2021: De brug bij N52°18’46.82 E5°6’30.66 (lat 52.313 long 5.1085) is verdwenen. Dit is nabij de A1 en A6 Knooppunt Muiderberg. Volg de weg Meerkade vanaf de picknicktafel ‘De Machine’. Belangrijk als u tegen de klok in loopt.

Routebeschrijving

Het pad ontstond in 1999 bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vogelbescherming Nederland door drie langeafstandswandelpaden – het Waterlandpad, het Heuvelrugpad en het Gelrepad – samen te voegen. De route voert van Bergen aan Zee (Zeeaquarium) aan de Noordzee naar Enschede en heeft een totale lengte van 414 kilometer. Het Trekvogelpad is in beide richtingen beschreven in de gelijknamige Nivon-wandelgids. De recentste uitgave is de 5e druk uit 2016. Ten opzichte van de 4e druk (2010) is de route sterk gewijzigd.

Dat de route is uitgezet ter gelegenheid van het jubileum van de Vogelbescherming blijkt onder andere uit de ruime aandacht voor de vogels die in de verschillende gebieden gezien kunnen worden. Ook andere (cultuur-historische) bezienswaardigheden zijn in de gids beschreven.

Het Trekvogelpad is in beide richtingen aangegeven met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden.

Bijzonderheden

Bezienswaardigheden zijn per kaart in volgorde omschreven van west naar oost.

  • Vooral in Noord-Holland wordt op veel plaatsen door vogelbroedgebied gelopen. Tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 1 juli (of in geval het Trekvogelpad met een hond wordt gelopen) kunnen alternatieve routes worden gevolgd, die op de kaarten staan aangegeven.
  • Het Trekvogelpad kruist in Bergen aan Zee het Hollands Kustpad, in Spijkerboor en Weesp het streekpad Stelling van Amsterdam, in Amsterdam het Zuiderzeepad, in Diemen en Weesp het Floris V-pad, in Naarden het Waterliniepad, bij Baarn en Amerongen het Utrechtpad, bij Hollandsche Rading en Soest het Marskramerpad en bij Rhenen het Maarten van Rossumpad.

Openbaar vervoer

Aansluitingen op het openbaar vervoer zijn onder meer aanwezig in plaatsen met een station, aan of redelijk dicht bij de route: te Alkmaar, Amsterdam, Weesp, Hilversum, Hollandsche Rading, Maarn, Rhenen en Ede-Wageningen.

Meer informatie

  • Het Trekvogelpad LAW 2 op de website van Wandelnet. Ze hebben het volledige langeafstandswandelpad in 23 etappes. U kunt GPX-bestanden, kaarten en routebeschrijvingen van hun site downloaden.
  • De wandelroute op de website van Nivon. Ze hebben een boek met routebeschrijving en kaarten te koop.

Bronnen

De WandelROOTS! Trekvogelpad LAW 2 wandelroute is gebaseerd op de door Wandelnet aangeleverde wandelpad. Het WandelROOTS! GPX-bestand kan na het lopen van de route kleine aanpassingen hebben aan het originele wandelpad. Deze pagina maakt gebruik van informatie van Wikipedia.org onder een vergelijkbare Creative Commons-licentie die wordt gebruikt door WandelROOTS!

Wandelkaart en GPS

Download het Trekvogelpad LAW 2 wandelroute en importeer dit in uw mobiele telefoon of GPS-apparaat. Onze GPX-bestanden zijn compatibel met de GPX 1.1-standaard en werken met apps zoals OSMAnd, Topo GPS, Wikiloc en Maps 3D Pro. Lees meer over onze GPX-bestanden. We raden je aan om je mobiele telefoon zo min mogelijk te gebruiken! TIP: bestudeer de route ruim voordat je vertrekt!

Vrij Wandelen

Onze website en GPX-downloads zijn gratis en alle inhoud op deze site wordt geleverd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) licentie. Dit betekent dat het u vrij staat om de inhoud te kopiëren, te delen en aan te passen, maar we vragen u een link naar het originele werk te verstrekken en het onder dezelfde licentie te delen. Sharing is caring!

Wij vinden dat wandelen vrij moet zijn en dat u niet door derden moet worden gevolgd als u gaat lopen. Onze website gebruikt geen cookies en registreert of volgt u niet door uw privégegevens naar diensten van derden te sturen. Vrij wandelen!

Meer Lange Afstand Wandelpaden

Hieronder vindt u enkele extra Lange Afstand Wandelpaden. Dit zijn meerdaagse wandelingen en vereisen enige planning. Als u met kinderen wandelt, overweeg dan om sectiewandelingen te maken.

Trekvogelpad LAW 2

Een 256,5 km stuk van de Trekvogelpad LAW 2 wandelroute. Wandelpad verbindt Bergen aan Zee met Ede via Amsterdam en de Utrechtse Heuvelrug.
Lees verder

Floris V-pad LAW 1-3

Een 76,7 km stuk van de Floris V-pad (LAW 1-3) wandelroute. Wandelpad verbindt Amsterdam met Woerden via Weesp en de Zuidoost-Amsterdamse plassen.
Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *