CampingROOTS!

Gezinsvriendelijke, meerdaagse wandelroutes die campings met elkaar verbinden. Kan worden gedaan als een sectiewandeling, maar probeer ze te combineren tot een meerdaagse doorwandeling.

CampingROOTS!

Voorheen ROOTcamps!*, CampingROOTS! wandelroutes verbinden campings op het Nederlandse platteland en in de natuur. Ze zijn ontworpen om ‘terug te gaan naar de basis’ en om natuurervaringen uitdagend en plezierig te maken voor kinderen!

We zijn begonnen met CampingROOTS! wandelpaden bij Amsterdam. Sommigen gaan de provincie Utrecht in. We hopen meer toe te voegen als we Noord-Holland en andere provincies verkennen!

Wat zijn CampingROOTS!?

CampingROOTS! zijn natuurvriendelijke en duurzame ROOT camps (re-boot camps). Het idee is om CampingROOTS!-secties te combineren tot een meerdaagse wandeling. Je kunt natuurlijk een ‘sectie-wandeling’ doen, maar het idee is om een ‘door-wandeling’ te maken waarbij je overleeft met wat je bij je hebt. Door het ervaren van natuur en ontbering ontstaat waardering voor wat we hebben en minder entitlement.

Het is natuurlijk gezond om te doen voor lichaam en geest. Het is een activiteit met een lage impact die fysiek eenvoudig is, maar misschien wat motivatie nodig heeft. Daarom kan het een uitdaging zijn voor zowel ouders als kinderen, maar ook een gedeelde (en vaak onvergetelijke) ervaring. CampingROOTS!

* In aanbouw

CampingROOTS! Amsterdamse Bos

Een ontspannen wandeling van 13,4 km door het natuur- en recreatiegebied van het Amsterdamse Bos. Veel kindvriendelijke activiteiten en speelplekken!
Lees verder

CampingROOTS! Borderlands

Een wandeling van 13,8 km over de grens van Utrecht en Noord-Holland van Abcoude naar het Gaasperpark langs de rivier de Gein en door natuurgebieden.
Lees verder

CampingROOTS! Diemer Wildnis

Een wandeling van 17,4 km die het Amsterdam-Rijnkanaal volgt en door het natuurgebied Diemerpark, Diemerpolder, Diemerbos en Bijlmerweide van Amsterdam-Oost gaat.
Lees verder

* RootCamp is een handelsmerk van Bashar Boustanji van Mahime rootcamps, een commercieel bedrijf in Cunit, Spanje. RootCamp is geregistreerd onder klasse 39 (reisorganisatie) en 41 (trainingen) bij BOIP Benelux, wat betekent dat WandelROOTS! verplicht was om ROOTcamps! te veranderen in CampingROOTS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *